Normal_rss_entry-405719

Een vliegtuig van KLM is deze week vlak voor het opstijgen teruggekeerd naar de gate op Schiphol, omdat een passagier weigerde een mondkapje te dragen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving door NH Nieuws

KLM verplicht reizigers sinds 11 mei een mondkapje te dragen om besmettingen met het nieuw coronavirus te voorkomen. De bewuste passagier deed de mondbescherming vlak voor het opstijgen van het toestel af. Omdat de reiziger niet luisterde naar aanwijzingen van cabinepersoneel en de gezagvoerder, keerde het vliegtuig terug naar de gate om de mondkapjesweigeraar uit het toestel te verwijderen. Wanneer het incident precies plaatsvond, kon de woordvoerder niet zeggen.

Veiligheid van medepassagiers

Passagiers worden wel vaker uit het vliegtuig gezet als ze de veiligheid van medepassagiers in gevaar brengen. Doorgaans gebeurt dit bij reizigers die, al dan niet onder invloed van drank, amok maken en als "onhandelbaar" worden aangemerkt. Volgens de zegsman van KLM zijn er vooralsnog geen andere gevallen bekend van reizigers die van boord zijn gehaald omdat ze weigerden een mondkapje te dragen.

Door: ANP