Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Blikvangers: deze 36-jarige vrouw heeft een Volkswagen T2 uit 1976 : 'Beetje roestig en met wat deuken, maar het was liefde op het eerste gezicht'

Door Johanne Levinsky
schedule 14 min
location_on [xx]km
Blikvangers: deze 36-jarige vrouw heeft een Volkswagen T2 uit 1976 : 'Beetje roestig en met wat deuken maar het was liefde op het eerste gezicht'
Met 8,9 miljoen personenauto's op de weg in Nederland kan het voorkomen dat iets of iemand jouw aandacht trekt. In de rubriek 'Blikvangers' gaat de Nationale Transportgids in gesprek met autoliefhebbers die wel een hele opvallende auto hebben. Deze keer: de 36-jarige Milene van Arendonk met haar Volkswagen T2 uit 1976 die voor heel wat blikken op de weg zorgt.

Wie ben je?

Ik ben Milene van Arendonk. 36 jaar. 

Waar woon je?

Ik woon in Den Haag. 

Wat voor werk doe je? 

Ik ben fotograaf en focus op interculturele etnografie en sociale kwesties. Oftewel: reizen en humanitaire kwesties.  

Wat voor een auto heb je?

Ik heb een Volkswagen T2 uit ’76. 

Waarom deze auto?

Liefde voor auto’s zit in de familie. Dus als jong meisje nam mijn vader me vaak mee naar oldtimerdagen. Daar groeide m’n liefde voor oude auto’s. Mijn allereerste auto was niet heel oud; een Mini Cooper uit ’93. In Den Haag heb ik niet echt een auto nodig voor dagelijks gebruik en voor mijn werk reis ik veel naar het buitenland, voornamelijk met het vliegtuig. Dus leek het me leuk om een busje te hebben voor m’n vrije tijd. Een busje waarmee ik de vrijheid op kon zoeken. Comfort vind ik overschat en dus zocht ik naar een oud busje. Mijn vader heeft ooit een T1 gehad en de VW T1 en T2 zijn symbolen voor vrijheid dus na een korte zoektocht vond ik een T2. Beetje roestig en met wat deuken maar het was liefde op het eerste gezicht. 

Was het moeilijk om de auto te vinden?

Niet echt. Gewoon het internet afstruinen en ik was nog net de ‘hype’ van een VW-busje voor. Inmiddels betaal je een vermogen voor een beetje een goede bus. Nou was mijn busje er niet al te goed aan toe maar aan de motor mankeerde niks.

Wat is jouw beste herinnering met de auto?

In 2021 zijn we de ZijdeRoute gaan rijden met het busje. Ik heb haar vernoemd naar Alexine Tinne (een ontdekkingsreizigster uit Den Haag) en op deze reis heeft ze (de bus) haar naam eer aangedaan. We reden van Den Haag naar Mumbai, India. Daar hebben we een jaar over gedaan. Van de gevaarlijkste weg in Georgië naar zandweggetjes door de heetste plek op aarde in Iran. Van de Alpen naar de Himalaya en van de Mediterraanse naar de Zwarte zee. Er ging een hele hoop goed en nog veel meer mis. We hebben ontzettend veel gedaan aan de auto: van een nieuwe startmotor tot nieuwe homokineten en zelfs een hele nieuwe motor. Maar, hierdoor heb ik ook zoveel over mijn auto geleerd. Ik kan nu zelf de kleppen stellen, de remblokken vervangen en weet wat ik moet doen als m’n auto niet meer start. De hele reis was fantastisch en de liefde voor m’n auto is alleen maar gegroeid, ondanks alles wat tegen zat.

Welke reacties krijg je?

Alleen maar positieve reacties. In het buitenland leek Alexine, de bus, wel een beroemdheid. Iedereen wilde op de foto met haar, als we langsreden zwaaiden mensen en we hebben ontelbare duimpjes omhoog gekregen. Mensen filmden haar terwijl we langsreden en zelfs bij de grensovergangen maakten we vrienden, alleen maar door in een VW T2 te rijden. Ook de kleur (turquoise) hielp mee want daar kregen we zoveel positieve reacties op. Uiteraard is dat af en toe ook vermoeiend want je hebt totaal geen privacy en sommige mensen vinden het nodig om aan haar te hangen of op haar bumpers te staan voor een goede foto. Maar over het algemeen is het alleen maar leuk om dit soort reacties te krijgen. 

Wat staat er nog op jouw bucketlist om met deze auto te doen? 

Ik heb de ZijdeRoute nu gereden, maar een andere lange afstand staat nog wel op de planning. Ik zou ontzettend graag de PanAmerican Highway met haar willen rijden. Van het Noordelijkste puntje van Alaska naar het Zuidelijkste puntje van Argentinië. Dat lijkt me zo tof. Maar nu eerst even bijkomen van de ZijdeRoute, wat naast onvergetelijk ook best vermoeiend en zwaar was. Dus de komende jaren weer wat mooie reisjes dichterbij huis. Het lijkt me dus ook mooi om de hele Noordzeekust te rijden met haar. Of door het prachtige IJsland heen. 

In welke auto wil je absoluut niet gezien worden?

De Nissan S-Cargo of de Fiat Multipla. Er moet heel wat gebeuren wil ik daar instappen. 

Waar kunnen liefhebbers jouw auto zien?

Ze staat voornamelijk in de garage want in Den Haag wonen betekent ook een zilte zeelucht en het beste voor haar is dan natuurlijk binnen staan. Dus je ziet haar niet zomaar op straat staan. Gelukkig hebben we social media en op Instagram (www.instagram.com/mygrations.nl) of Facebook (www.facebook.com/mygrations) en daar is ze bijna dagelijks te zien op toffe foto’s en video’s. Oh, en ze staat ook weleens op de cover van een magazine, zoals de Columbus en Vanlife Magazine. Misschien dat we volgend jaar ook eens op VW dagen gaan staan, zoals het toffe Aircooled Scheveningen evenement. 

Door: Nationale Transportgids / Femke van Arendonk

01 december '22 (21:12)

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

11 oktober '22 (10:35)

Blikvangers: deze 24-jarige vrouw heeft een Ford Mustang V6 Coupe Premium : 'Mensen verwachten geen vrouw in zo'n auto'

Met 8,9 miljoen personenauto's op de weg in Nederland kan het voorkomen dat iets of iemand jouw aandacht trekt. In de rubriek 'Blikvangers' gaat de Transportgids in gesprek met autoliefhebbers die wel een hele opvallende auto hebben. Deze keer: de 24-jarige Angela Stolk met haar Ford Mustang V6 Coupe Premium die voor heel wat commotie op de weg zorgt.

14 december '22 (12:17)

Blikvangers: Otto Müller en zijn Chevrolet Monte Carlo 1974: 'Het moest gewoon zo zijn denk ik'

Met 8,9 miljoen personenauto's op de weg in Nederland kan het voorkomen dat iets of iemand jouw aandacht trekt. In de rubriek 'Blikvangers' gaat de Nationale Transportgids in gesprek met autoliefhebbers die wel een hele opvallende auto hebben. Deze keer: Otto Müller uit Ter Apel en zijn Chevrolet Monte Carlo 1974.

26 september '22 (14:19)

Blikvangers: deze 24-jarige vrouw heeft een Ford Mustang V6 Coupe Premium : 'Mensen verwachten geen vrouw in zo'n auto'

Met 8,9 miljoen personenauto's op de weg in Nederland kan het voorkomen dat iets of iemand jouw aandacht trekt. In de rubriek 'Blikvangers' gaat de Transportgids in gesprek met autoliefhebbers die wel een hele opvallende auto hebben. Deze keer: de 24-jarige Angela Stolk met haar Ford Mustang V6 Coupe Premium die voor heel wat commotie op de weg zorgt.

21 december '21 (16:42)

‘Vrachtwagenchauffeurs verdienen de aandacht om in het zonnetje gezet te worden'

Aanstaande donderdag 9 december vindt de Dag van de Vrachtwagenchauffeur plaats. Tijdens deze tweede editie worden de transportprofessionals die een onmisbare schakel vormen in ons dagelijks leven in het zonnetje gezet. Bedrijven, werkgevers, distributiecentra en particulieren kunnen chauffeurs aan de hand van verschillende acties laten weten dat ze gewaardeerd worden. En dat is belangrijk in een tijd dat het tekort aan chauffeurs in ons land oploopt, maar dat er wel veel van ze wordt verwacht. De Nationale Transportgids sprak met Lisette van Herk (zie foto), directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), namens de sociale partners de organisator van dit bijzondere initiatief.