Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Blikvangers: deze 24-jarige vrouw heeft een Ford Mustang V6 Coupe Premium : 'Mensen verwachten geen vrouw in zo'n auto'

Door Johanne Levinsky
schedule 11 min
location_on [xx]km
Blikvangers: deze 24-jarige vrouw heeft een Ford Mustang V6 Coupe Premium : 'Mensen verwachten geen vrouw in zo'n auto'
Met 8,9 miljoen personenauto's op de weg in Nederland kan het voorkomen dat iets of iemand jouw aandacht trekt. In de rubriek 'Blikvangers' gaat de Transportgids in gesprek met autoliefhebbers die wel een hele opvallende auto hebben. Deze keer: de 24-jarige Angela Stolk met haar Ford Mustang V6 Coupe Premium die voor heel wat commotie op de weg zorgt.

Wie? 

Angela Stolk (24).

Wat voor auto heb je?

Ford Mustang, 2014, 3.7 L, V6 Coupe Premium.

Waar woon je?

Ridderkerk.

Wat voor werk doe je?

Ik ben werkzaam bij een ggz-instelling.

First things first: waarom deze auto?

Mijn vader is dol op Amerikaanse auto’s en had er vroeger ook één. Sinds kleins af aan nam hij me altijd mee naar de meetings van The Cruise Brothers (Den Haag). Toen ik daar als klein meisje voor de eerste keer een Mustang zag, wist ik het meteen: dit moet hem worden! Vanaf toen heb ik dit doel altijd voor ogen gehad. Vorig jaar kon ik het verwezenlijken. Deze ‘American Muscle’ sprak mij vanaf het begin aan: het stoere uiterlijk, de vormgeving en zijn unieke voorkomen.

Was het moeilijk om de auto te vinden?

Ja, het was een zoektocht naar deze Mustang. Ik was specifiek opzoek naar een Mustang tussen 2012 en 2014. Doordat de modellen tot 2014 niet in Europa geleverd zijn, is er niet veel keuze en kom je vaak bij import uit Amerika terecht. Ook was ik specifiek opzoek naar de kleur (grabber blue) waar er maar weinig van zijn.

Door de verkoopwebsites goed in de gaten te houden, kwam ik in september 2021 precies tegen wat ik zocht: een Ford Mustang, 2014 Premium in grabber blue. Hij kwam net uit Los Angeles (Californië). Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en de week erop kon ik meteen al komen proefrijden. Ik was verkocht! De auto had een goede basis: de kleur en technisch was hij ook in orde. De strepen en zwarte accenten heeft de dealer in Duitsland gedaan. Toen de auto eindelijk bij mij in Nederland stond, heb ik alles verder gepersonaliseerd. Zoals een klepsysteem in de uitlaat, technisch optimaliseren, een open luchtfilter en andere visuele opties.

Wat is jouw beste herinnering ermee?

Ik vind alle meetings erg bijzonder. Het is een gekke gewaarwording dat mensen naar mijn auto kijken en foto’s maken. Ook was het bijzonder om afgelopen juni examenleerlingen te verrassen met een stoet sportwagens, als vervoer naar hun diplomauitreiking.

Het hoogtepunt was voor mij afgelopen zomervakantie. We gingen met het gezin naar Spanje, en ik heb de Mustang meegenomen. We hebben in totaal zo’n 5.000 kilometer afgelegd en veel leuke ervaringen opgedaan: een Cars & Coffee meeting in Spanje, waar de plaatselijke Mustang club kwam, touren door de Spaanse dorpjes en de bergen van Andorra verkennen.

Welke reacties krijg je?

De reacties die ik tot nu toe heb gehad zijn allemaal positief! Vaak verwachten ze alleen geen vrouw in zo’n auto, maar dat maakt het juist leuk. Mensen maken foto’s en je hebt interactie onderweg. Ook wordt er gevraagd om even geluid te maken en mensen reageren leuk op sociale media. Vooral de kleur maakt hem ook opvallend.

In welke auto wil je absoluut niet gezien worden?

Een elektrische auto is niks voor mij. Ik moet een auto de motor horen brullen, dus ik moet een auto met geluid hebben. Dat maakt voor mij de beleving.

Wat staat er op jouw bucket list om met de auto te doen?

Het staat op mijn bucket list om eens te rijden op het circuit van Zandvoort. Daarnaast heb ik mij pas ingeschreven voor vrijwilligerswerk en hoop ik kinderen en volwassenen blij te kunnen maken met een ritje in de Mustang.

Waar kunnen liefhebbers jouw auto zien?

Omdat het mijn ‘daily driver’ is, ben ik vaak op de autoweg te zien in de regio Zuid-Holland. Mijn Mustang is ook te volgen op Instagram: @blue_mustallion. Daarnaast ben ik ook geregeld te vinden op evenement, zoals The Saturday Night Cruise (Den Haag), American Cars & Classics (Hellevoetsluis), Ford Family Day (militair terrein Soesterberg) en Mustang Valley (Poeldijk). Ook ben ik bij meetings van Team Mustang Centre Nederland, Dutch Mustang Drivers en was ik in maart bij Day 1 World of Cars.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer

01 december '22 (21:12)

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

23 november '22 (13:41)

Blikvangers: deze 36-jarige vrouw heeft een Volkswagen T2 uit 1976 : 'Beetje roestig en met wat deuken, maar het was liefde op het eerste gezicht'

Met 8,9 miljoen personenauto's op de weg in Nederland kan het voorkomen dat iets of iemand jouw aandacht trekt. In de rubriek 'Blikvangers' gaat de Nationale Transportgids in gesprek met autoliefhebbers die wel een hele opvallende auto hebben. Deze keer: de 36-jarige Milene van Arendonk met haar Volkswagen T2 uit 1976 die voor heel wat blikken op de weg zorgt.

14 december '22 (12:17)

Blikvangers: Otto Müller en zijn Chevrolet Monte Carlo 1974: 'Het moest gewoon zo zijn denk ik'

Met 8,9 miljoen personenauto's op de weg in Nederland kan het voorkomen dat iets of iemand jouw aandacht trekt. In de rubriek 'Blikvangers' gaat de Nationale Transportgids in gesprek met autoliefhebbers die wel een hele opvallende auto hebben. Deze keer: Otto Müller uit Ter Apel en zijn Chevrolet Monte Carlo 1974.

26 september '22 (14:19)

Blikvangers: deze 24-jarige vrouw heeft een Ford Mustang V6 Coupe Premium : 'Mensen verwachten geen vrouw in zo'n auto'

Met 8,9 miljoen personenauto's op de weg in Nederland kan het voorkomen dat iets of iemand jouw aandacht trekt. In de rubriek 'Blikvangers' gaat de Transportgids in gesprek met autoliefhebbers die wel een hele opvallende auto hebben. Deze keer: de 24-jarige Angela Stolk met haar Ford Mustang V6 Coupe Premium die voor heel wat commotie op de weg zorgt.

21 december '21 (16:42)

‘Vrachtwagenchauffeurs verdienen de aandacht om in het zonnetje gezet te worden'

Aanstaande donderdag 9 december vindt de Dag van de Vrachtwagenchauffeur plaats. Tijdens deze tweede editie worden de transportprofessionals die een onmisbare schakel vormen in ons dagelijks leven in het zonnetje gezet. Bedrijven, werkgevers, distributiecentra en particulieren kunnen chauffeurs aan de hand van verschillende acties laten weten dat ze gewaardeerd worden. En dat is belangrijk in een tijd dat het tekort aan chauffeurs in ons land oploopt, maar dat er wel veel van ze wordt verwacht. De Nationale Transportgids sprak met Lisette van Herk (zie foto), directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), namens de sociale partners de organisator van dit bijzondere initiatief.