Normal_4240

LONDEN (Novum/AP)- De snelweg M6 bij het Britse Birmingham is tussen twee afritten afgesloten voor een politie-operatie. Een anti-terreureenheid van de politie heeft een bus staande gehouden. De passagiers moesten uitstappen en het voertuig werd doorzocht.

Volgens de BBC goot een passagier een bepaalde substantie in een doos, waardoor dampen vrijkwamen. De politie wilde dit echter niet bevestigen. Het busbedrijf, Megabus, bevestigde dat er een onderzoek gaande is 'in verband met aantijgingen aan het adres van een passagier'.

In totaal waren er 48 passagiers aan boord. Die hebben de bus moeten verlaten. Uit videobeelden die vanuit de lucht werden gemaakt is te zien dat de passagiers aan de kant van de weg zitten en dat er honden zijn ingezet. In de bus zou iemand met een zaklantaarn de stoelen inspecteren.

Het Britse ministerie van defensie verleent de politie assistentie en heeft een explosievenopruimingsteam gestuurd. Dat is volgens het ministerie 'onderdeel van de routine als het leger hulp verleent'.

Er zijn tientallen brandweerwagens, voertuigen van de reddingsdiensten en politieauto's ingezet. De snelweg blijft vermoedelijk tot halverwege de middag afgesloten.