Logo_port_of_rotterdam

Op advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Havenbedrijf Rotterdam zijn No Deal Brexit voorbereidingsmaatregelen weer in de ijskast gezet. Aanleiding hiervoor is dat de lidstaten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk op maandag overeenstemming hebben bereikt over het verlengen van de uittredingstermijn tot 31 januari 2020. Dit meldt Port of Rotterdam. 

Concreet betekent dit dat met ingang van heden de bufferparkeerlocaties weer worden ontmanteld voor vrachtwagens die als gevolg van Brexit hun papieren niet in orde hebben.

Uitstel betekent echter geen afstel. En hoewel uitstel van uittreding perspectief biedt op een ordelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, blijft een No Deal Brexit nog steeds mogelijk op 31 januari 2020. Havenbedrijf Rotterdam blijft er daarom op hameren dat exporteurs en importeurs hun lading digitaal vooraanmelden via Portbase. Portbase is de digitale oplossing in de Nederlandse havens die ervoor zorgt dat lading ook na Brexit snel via Nederlandse havens vervoerd kan worden.

Door: Nationale Transportgids