Normal_renault_logo

De transportsector moet verduurzamen en dat betekent dat bedrijven veranderingen moet doorvoeren. Elektrisch rijden is een optie, maar de oplaadtijd van elektrische wagens is lang en de actieradius beperkt. Renault komt met een nieuwe mogelijkheid door twee modellen bestelauto's die op waterstof rijden te introduceren. Dit meldt De Telegraaf.

Eind dit jaar komt de waterstof-elektrisch aangedreven Kangoo Z.E. Hydrogen al op de markt. Met een actieradius van 370 kilometer is het bereik van deze waterstofwagen twee keer zo groot als die van de reguliere elektrische Kangoo Z.E. Het tanken kost vijf tot tien minuten dus het bespaart ook veel tijd ten opzichte van een elektrische auto.

In 2020 introduceert Renault ook de Master Z.E. Hydrogen, die een actieradius van 350 kilometer zal hebben. Renault is al lange tijd bezig met het testen van waterstoftechnologie. In Nederland staat waterstof-rijden nog in de kinderschoenen maar de ontwikkelingen en investeringen volgen elkaar hard op (klik hier voor achtergrondinformatie over rijden op waterstof).

Door: Nationale Transportgids