Normal_greener

De CO2- uitstoot van festivals wordt voor een groot deel veroorzaakt door het transport van alle apparatuur en decorstukken. Van Hooft Transport en Greener gaan samen bijdragen om deze uitstoot te verminderen door biodiesel te gebruiken voor al het transport. Dit meldt Van Hooft Transport.

HVO

Voor de overstap naar duurzame biobrandstof maakt Van Hooft Transport gebruik van Hydrotreated Vegetable Oil diesel van Future Fuels geleverd door Guliker's Gas- en Oliehandel uit Putten. HVO is een fossielvrije en hernieuwbare brandstof met voordelen op het gebied van duurzaamheid. Deze HVO veroorzaakt tot wel 89% minder CO2 emissie en stoot minder schadelijke stoffen uit zoals NOx en zwavel. HVO is kleurloos, helder als water en vrijwel geurloos.

Tijdelijke stroom

Greener Power Solutions levert duurzame stroom aan tijdelijke projecten en evenementen. Greener vervangt diesel aggregaten door middel van grote mobiele batterijen, waarmee tot wel 100% diesel, CO2, fijnstof en stikstof bespaard kan worden. Als off-grid stroomleverancier levert Greener positieve en groene energie aan festivals, bouwplaatsen, evenementen, installatie onderhoud en vele andere locaties die anders afhankelijk zijn van diesel aggregaten.

CO2-neutraal

Rijden op biobrandstof is nog maar het begin voor deze twee partijen. Van Hooft wil aansturen op elektrisch kranen en rijden om zo de CO2 voetafdruk verder te reduceren. Maarten Bos, bedrijfsleider bij Van Hooft: "Medio 2020 laden/lossen wij de Greener producten CO2-neutraal". Ook Greener ziet verdere ontwikkeling gebeuren om zo de hele keten te verduurzamen: "We moeten samen verder strijden om misbruik van fossiele brandstof te voorkomen. De uitstoot is niet alleen schadelijk voor de toekomst, maar ook vandaag al. Vrachttransport rijden op biobrandstof is een belangrijke stap voor ons om CO2-neutraal te kunnen worden".

Door: Nationale Transportgids