Normal_maeslantkering

De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering op zaterdag 14 september 2019 is goed verlopen. Zondagochtend 15 september 2019 waren beide keringen weer volledig open voor het scheepvaartverkeer. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Verloop functioneringssluiting

Om 15.20 uur verlieten de immense deuren van de Maeslantkering het dok om de Nieuwe Waterweg op te varen. Om 16.52 uur waren de schuiven van de Hartelkering gesloten en de deuren van de Maeslantkering volledig uitgevaren en afgezonken. Om 05.00 uur zondagochtend 15 september 2019 waren beide keringen weer volledig open voor het scheepvaartverkeer. De sluiting van de Maeslantkering trok veel publiek. Ook waren burgemeester van Rotterdam Aboutaleb en plaatsvervangend directeur-generaal Jaap Slootmaker van Rijkswaterstaat aanwezig. Zowel de keringen als het operationeel team hebben de test goed doorstaan en zijn klaar voor het stormseizoen.

Klaar voor het stormseizoen

De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. Dit loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De sluiting is bedoeld om de keringen integraal te testen, zowel de techniek als de organisatie. Na het grote onderhoud in de zomermaanden wil Rijkswaterstaat testen of alles naar behoren werkt en de keringen kunnen sluiten als dat nodig is.

Door: Nationale Transportgids