Normal_truckland-levert-2x-daf-xf-aan-freshtrans__2_

Als uitbreiding op de bestaande eigen transportvloot heeft internationaal koelvervoerder Freshtrans uit De Kwakel (VBA-Aalsmeer) twee DAF XF 530 FAR Super Space Cab wipkar-combinaties in gebruik genomen. De door Truckland Schiphol geleverde voertuigen zijn in overleg met de chauffeurs zeer compleet uitgevoerd. Dit meldt Truckland.

"Wij zijn gespecialiseerd in het dagelijks en geconditioneerd transport van bloemen, planten en ook steeds vaker groenten en fruit naar en vanuit landen als Frankrijk, Spanje en Italië", legt directeur Jeroen Struiksma uit. "De grootte van die zendingen verschilt van een kar tot complete ladingen en ook de bestemmingen zijn heel divers."

Nieuwe modellen

Toen twee van Freshtrans' huidige combi's gestationeerd werden vroeg Struiksma de chauffeurskoppels van de wagens om hulp met het uitkiezen van nieuwe modellen. De voorkeur van de chauffeurs kwam uit op de DAF XF SSC. "Deze bleek het meeste aan te sluiten bij de wensen en de lange ritten naar onder andere Nice, Perpignan en San Remo. Het ontbreekt de chauffeurs aan niets. Alle opties zijn aangevinkt. Het zijn nog net geen campers", lacht Jeroen Struiksma.

Specificaties

Samen met Accountmanager Zware Bedrijfswagens Vincent Zonneveld van Truckland Schiphol kwamen de mannen uit op twee identieke luchtgeveerde DAF XF 530 FAR Super Space Cabs, met MX13 motor, een 12 versnellingen tellende TraXon automaat, MX Enginebrake, Predicitive Cruise control en 'af fabriek' gemonteerde dubbele 640 liter aluminium brandstoftanks rechts aan het chassis.

Zuinig in verbruik

Inmiddels zijn de eerste ritten een feit. De gewenste verfijningen voor de chauffeurs zijn door de Truckland-technici uitgevoerd. Daarbij zijn de combi's, ondanks het hogere vermogen, zuinig in het verbruik en roemen de chauffeurs de wegligging, de binnenruimte en de complete uitrusting. De vestiging Truckland Schiphol verzorgt het onderhoud. 

Door: Nationale Transportgids