Normal_mango

Twee weken geleden ging er iets flink mis bij een Brabantse vrachtwagenchauffeur die een container vol mango's vervoerde. Zijn lading mango's was veranderd in mangosap en stroomde door de kieren van de container de weg op. Dat meldt Transport Online.

De chauffeur had in de haven van Rotterdam de container met mango's op zijn wagen gezet en was op weg om deze af te leveren bij een bedrijf elders in het land. Toen de chauffeur op weg ging had hij al gauw door dat er iets niet klopte vanwege de waarden die de gewichtssensoren in de trailer aangaven. Hij bracht zijn voertuig tot stilstand op een parkeerplaats en zag dat er oranje vloeistof met een fruitige geur uit de container lekte. Toen hij de deur voorzichtig een stukje opende kwam er een golf mangosap naar buiten gestroomd.

Temperatuur

De chauffeur weet wat er fout is gegaan: de temperatuur in de container zou ongeveer 9 °C moeten zijn maar de chauffeur vermoedt dat er tijdens het transport op het schip iets mis is gegaan. De temperatuur in de container lag namelijk een stuk hoger toen hij hem opende: het was er warmer dan 50 °C. Na ruim vijf uur stroomde het laatste beetje mangosap eindelijk uit de container.

Videobeelden van de lekkende container zijn te vinden op de website van Transport Online.

Door: Nationale Transportgids