Logo_red_je_pakketje

Same day delivery-bezorgdienst Red je Pakketje heeft zijn duurzaamheidsdoelen bijgesteld en wil als eerste ter wereld volledig emissievrij bezorgen. Over drie jaar moet het doel gerealiseerd zijn. Dat meldt Logistiek.nl. 

Veel bedrijven in de logistieke sector zijn volop bezig met verduurzamen, deels als reactie op de zero-emissie initiatieven die verschillende steden hebben aangekondigd. Ook bezorgdienst Red je Pakketje gaat mee in de verduurzaming en zet zelfs een paar extra stappen. De pakketdienst, die begin dit jaar nog tests uitvoerde met de fiets als bezorgmiddel, wil over drie jaar emissievrij zijn.

Investering

Het is een ambitieus doel gezien de investering niet goedkoop is: de investeringen in elektrische auto’s zijn tweeënhalf keer zo hoog dan die in diesel. CEO Sam Rohn is er echter van overtuigd dat het mogelijk is. Het actieplan bevat de inzet van fietskoeriers en een combinatie van efficiënter rijden en een grotere actieradius van de elektrische bussen.

Wereldprimeur

Met deze wereldprimeur van volledig emissievrij bezorgen hoopt Red je Pakketje andere vervoerders te inspireren: "We hopen dat andere vervoerders ook snel tot de conclusie komen dat duurzaam bezorgen kan en niet duurder hoeft te zijn. Alleen zo kunnen we de transitie naar duurzaam bezorgen drastisch versnellen."

Door: Nationale Transportgids