Normal_amsterdam

Amsterdam heeft te maken met een toenemende logistieke belasting en een nieuw logistiek centrum moet daarvoor de oplossing bieden. Amsterdam Logistic Cityhub zal medio 2021 openen en wordt een duurzaam gebouw dat gaat dienen voor opslag en distributie. Ook zal er kantoorruimte beschikbaar worden. Dat meldt TTM.

Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) wordt gebouwd aan het Noordzeekanaal en zal makkelijk bereikbaar zijn via de A10 en de S101. Er komt 125.000 vierkante meter aan opslagruimte waar ruimte kan worden gebruikt voor palletopslag en value-added-services zoals sorteren, labelen en verpakken.

Het plan is ook om distributiestromen slim te bundelen. Wouter Moll, directeur van ALC, legt het uit: "Door bijvoorbeeld pakketten uit de opslag van verschillende gebruikers te combineren en gebundeld te transporteren, zorgen we voor minder transportbewegingen binnen de stadsring van Amsterdam." Hiervoor gaat ALC ook duurzaam vervoer inzetten en faciliteren, waarbij vervoer via water een grote rol gaat spelen. Het logistiek centrum wordt samen met Port of Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en Beelen Next ontwikkeld.

Door: Nationale Transportgids