Normal_heftruck

Veel medewerkers binnen de logistieke en supply chain sector zeggen niet klaar te zijn voor de toekomst, zo blijkt uit het onderzoek Baan van de Toekomst. Veertig procent van de medewerkers zegt dat in zijn of haar baan niet genoeg mogelijkheden zijn tot het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Bovendien is er niet genoeg ruimte voor trainingen. Dat meldt TTM. 

Voor dit onderzoek over de toekomst van de logistieke en supply chain sector vroeg recruitmentexpert Hays 350 medewerkers uit de logistiek naar hun huidige kennis en hun verwachtingen voor 2030. Meer dan de helft zegt dat zijn of haar huidige kennis over de ontwikkelingen in de sector niet up-to-date is. Daarnaast is zeker 90 procent van de medewerkers van mening dat continue bijscholing zeer belangrijk is om mee te kunnen blijven draaien in de sector.

Ontwikkelingen

Het onderzoek geeft ook aan dat de logistieke en supply chain sector een zeer grote sector is: bijna een op de tien werkende Nederlanders werkt in deze sector. Maar lang niet iedereen is hier optimistisch over. Twee derde van de ondervraagden gaat ervan uit dat 10 tot 30 procent van de huidige banen in 2030 niet meer bestaat. Ze denken dat dit te wijten zal zijn aan robots, digitalisering en automatisering. Aan de andere kant denkt 50 procent van de ondervraagden ook dat deze ontwikkelingen tot nieuwe banen zullen leiden.

Door: Nationale Transportgids