Normal_verkeersbord

Veiligheid is een belangrijk onderdeel in ons leven. Mensen moeten zich veilig kunnen voelen wanneer ze vrij bewegen in het openbaar. Wist je dat ruim 19.000 mensen per jaar ernstig gewond raken door verkeersongevallen? Een schokkend aantal. Je moet je veilig voelen op straat. Zonder veiligheid geen vrijheid. Goede wegbebakening en verkeerstechnieken kunnen daarbij helpen. 

 

Verkeersveiligheid 

Verkeersveiligheid staat voor veilig thuiskomen en voor heel en gezond blijven. Maar ook voor een goede doorstroming en minder schades. Het is dus belangrijk dat gemeentes blijven investeren in veiligheid op straat.

Het nut van verkeersborden 

Veiligheid op straat begint bij een goede wegbebakening en verkeerstechniek. Ook verkeersborden vallen hieronder. Verkeersborden informeren weggebruikers en bevorderen daarmee de veiligheid op straat. Daarnaast zorgen verkeersborden voor een vlotte doorstroming van het verkeer. Een veilige straat creëer je door te streven naar een balans tussen verkeer, verblijf en alle andere ruimtelijke functies. 

De omgevingswet

De Omgevingswet staat voor een goede balans tussen het benutten en beschermen van de fysieke leefomgeving. Verkeerstechnieken helpen hier bijvoorbeeld bij. Het steeds sneller informeren over verkeersopstoppingen kan namelijk kop-staartbotsingen schelen. Ook het beter managen van verkeersstromen, door gerichte suggesties over alternatieve, veiligere routes kan helpen.

Garandeer veiligheid op straat

Voorlopig zijn lokale infrastructurele maatregelen het effectiefst om een veilige straat te creëren. Bij www.erdi.nl vind je een breed assortiment aan straatmeubilair, wegbebakening en verkeerstechniek. Bij de ontwikkeling van deze producten staan veiligheid, gemak, functionaliteit, stijl en duurzaamheid voorop. Hierdoor wordt veiligheid op straat gegarandeerd.