NTG Transportnieuws

Logo_rss_entry-228782

Aanvaring Amsterdamse pont was fout kapitein


AMSTERDAM (ANP) - De aanvaring van een veerpont op het Amsterdamse IJ op 6 mei tegen de De Ruijterkade bij het Centraal Station is veroorzaakt door een menselijke fout. De schipper voer met te hoge snelheid op de kade af, blijkt uit onderzoek van vervoersbedrijf GVB en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Logo_rss_entry-228785

Ford roept auto's terug in Nederland


AMSTERDAM - Automaker Ford roept in Europa verschillende modellen terug wegens technische problemen met de koppeling. Ook in Nederland moeten auto’s van het merk terug naar de garage, maar hoeveel auto's kon een woordvoerder niet direct zeggen. In Duitsland zou het om 190.000 auto’s gaan.

Logo_rss_entry-228710

Staking legt VDL Nedcar plat


BORN (ANP) - Door de staking bij VDL Nedcar is de productie van de autofabriek in Born volledig stil komen te liggen. Medewerkers van de Limburgse fabriek legden donderdagavond het werk voor 48 uur neer om te strijden voor een betere cao. Daardoor rollen er vrijdag geen auto's meer van de band, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.

Logo_belugaxl-001

Eerste testvlucht BelugaXL vrachtvliegtuig geslaagd


 TOULOUSE - De eerste van vijf BelugaXL-vliegtuigen heeft donderdag 19 juli zijn eerste testvlucht succesvol doorstaan. Het vliegtuig landde 14:41 uur in het Franse Toulouse-Blagnac na een succesvolle vlucht van vier uur en elf 

Logo_rss_entry-228701

Fastned hengelt Europese subsidie binnen


AMSTERDAM (AFN) - Fastned, uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal bijna 1,5 miljoen euro voor de bouw van veertig snellaadstations in Nederland en België. De subsidie is afkomstig van BENEFIC, een grensoverschrijdend project dat op zijn beurt wordt gefinancierd door de Europese U...

Logo_rss_entry-228675

Lege pompen door droogte en chauffeurstekort


DEN HAAG (ANP) - Verscheidene tankstations in Nederland hebben last van aanvoerproblemen van brandstof. Dat zorgt ervoor dat de pompstations soms leegstaan, waardoor er nee verkocht moet worden aan de klant. De oorzaken zijn onder meer de aanhoudende droogte en een nijpend tekort van gekwalificeerde chauffeurs. Dat meldt de belangenvereniging Ta...

Logo_rss_entry-228676

VDO Continental lanceert slimme tachograaf


Slimmer, veiliger, efficiënter. Continental, moederbedrijf van VDO lanceert een aantal innovaties die dát moeten waarmaken. Een van die nieuwigheden is de slimme tachograaf. 

Logo_rss_entry-228673

Tellerfraude een op tien Duitse importauto's


ZOETERMEER (ANP) - Bij zeker een op de tien importauto’s uit Duitsland is de kilometerteller teruggedraaid. Van nog eens een op de tien bestaat gerede twijfel of de tellerstand klopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Dienst Wegverkeer (RDW) en de voertuigbranche, vereniging in de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT).

Logo_rss_entry-228466

Gewonden door aanrijding tram, bus en taxi


AMSTERDAM (ANP) - Vier personen zijn donderdagochtend gewond geraakt door een aanrijding tussen een tram, bus en taxi in de Amsterdamse wijk Oud-Zuid. De taxichauffeur, een inzittende van de tram en een passagier van de bus zijn naar een ziekenhuis overgebracht, meldt de politie. De vierde gewonde is ter plekke behandeld.

Logo_rss_entry-228465

RFID verhoogt voorraadbetrouwbaarheid America Today


America Today is gestart met een RFID proef. De fashion retailer heeft 3 winkels uitgerust met kleding voorzien van RFID-stickers en gebruikt handscanners voor het inventariseren van de voorraad. De eerste resultaten zijn zeer positief. 

Logo_rene-pioch-tour-de-france-xpo

XPO Logistics-chauffeur Ren Pioche rijdt al 20 jaar voor de Tour de France


 LYON -  XPO Logistics, een wereldwijde topleverancier van transport- en logistieke oplossingen, heeft 55 ervaren chauffeurs die met de Tour de France meereizen en een cruciale rol spelen bij het verlenen van logistieke 

Logo_rss_entry-228045

Consumentenclub België daagt Air France-KLM


BRUSSEL (ANP) - De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop spant in België een rechtszaak aan tegen Air France-KLM, omdat de luchtvaartmaatschappij passagiers ,,nodeloos op kosten jaagt’’. Passagiers die een deel van hun ticket niet hebben gebruikt, mogen niet aan boord zonder extra te betalen, aldus Test-Aankoop. ,,Een onrechtvaardige pra...

Logo_rss_entry-228059

VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spel


BORN (ANP) - Bij autofabriek VDL Nedcar staat het partnerschap met BMW op het spel als medewerkers weer gaan staken. Dat heeft directeur Paul van Vuuren gezegd op bijeenkomsten met het personeel, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van 1Limburg.

Logo_rss_entry-228024

Eerste laadpaal met AED staat in Delft


DELFT (ANP) - Een oplaadpaal voor elektrisch rijden die is uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Delft heeft sinds dinsdagochtend de wereldprimeur van deze levensreddende uitvinding.

Logo_rss_entry-227768

Boeing en Airbus halen trits deals binnen


FARNBOROUGH (ANP) - Vliegtuigbouwers Boeing en Airbus hebben op de grote luchtvaartshow van Farnborough beide miljardendeals aangekondigd. De luchtvaartshow wordt veelal gebruikt als het toneel om grote bestellingen wereldkundig te maken en duurt nog de hele week.

Logo_rss_entry-227940

Olieprijzen nemen duikvlucht


AMSTERDAM (ANP) - De olieprijzen zijn maandag hard omlaaggegaan. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk.