NTG Transportnieuws

Logo_rss_entry-228675

Lege pompen door droogte en chauffeurstekort


DEN HAAG (ANP) - Verscheidene tankstations in Nederland hebben last van aanvoerproblemen van brandstof. Dat zorgt ervoor dat de pompstations soms leegstaan, waardoor er nee verkocht moet worden aan de klant. De oorzaken zijn onder meer de aanhoudende droogte en een nijpend tekort van gekwalificeerde chauffeurs. Dat meldt de belangenvereniging Ta...

Logo_rss_entry-228676

VDO Continental lanceert slimme tachograaf


Slimmer, veiliger, efficiënter. Continental, moederbedrijf van VDO lanceert een aantal innovaties die dát moeten waarmaken. Een van die nieuwigheden is de slimme tachograaf. 

Logo_rss_entry-228673

Tellerfraude een op tien Duitse importauto's


ZOETERMEER (ANP) - Bij zeker een op de tien importauto’s uit Duitsland is de kilometerteller teruggedraaid. Van nog eens een op de tien bestaat gerede twijfel of de tellerstand klopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Dienst Wegverkeer (RDW) en de voertuigbranche, vereniging in de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT).

Logo_rss_entry-228466

Gewonden door aanrijding tram, bus en taxi


AMSTERDAM (ANP) - Vier personen zijn donderdagochtend gewond geraakt door een aanrijding tussen een tram, bus en taxi in de Amsterdamse wijk Oud-Zuid. De taxichauffeur, een inzittende van de tram en een passagier van de bus zijn naar een ziekenhuis overgebracht, meldt de politie. De vierde gewonde is ter plekke behandeld.

Logo_rss_entry-228465

RFID verhoogt voorraadbetrouwbaarheid America Today


America Today is gestart met een RFID proef. De fashion retailer heeft 3 winkels uitgerust met kleding voorzien van RFID-stickers en gebruikt handscanners voor het inventariseren van de voorraad. De eerste resultaten zijn zeer positief. 

Logo_rene-pioch-tour-de-france-xpo

XPO Logistics-chauffeur Ren Pioche rijdt al 20 jaar voor de Tour de France


 LYON -  XPO Logistics, een wereldwijde topleverancier van transport- en logistieke oplossingen, heeft 55 ervaren chauffeurs die met de Tour de France meereizen en een cruciale rol spelen bij het verlenen van logistieke 

Logo_rss_entry-228045

Consumentenclub België daagt Air France-KLM


BRUSSEL (ANP) - De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop spant in België een rechtszaak aan tegen Air France-KLM, omdat de luchtvaartmaatschappij passagiers ,,nodeloos op kosten jaagt’’. Passagiers die een deel van hun ticket niet hebben gebruikt, mogen niet aan boord zonder extra te betalen, aldus Test-Aankoop. ,,Een onrechtvaardige pra...

Logo_rss_entry-228059

VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spel


BORN (ANP) - Bij autofabriek VDL Nedcar staat het partnerschap met BMW op het spel als medewerkers weer gaan staken. Dat heeft directeur Paul van Vuuren gezegd op bijeenkomsten met het personeel, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van 1Limburg.

Logo_rss_entry-228024

Eerste laadpaal met AED staat in Delft


DELFT (ANP) - Een oplaadpaal voor elektrisch rijden die is uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Delft heeft sinds dinsdagochtend de wereldprimeur van deze levensreddende uitvinding.

Logo_rss_entry-227768

Boeing en Airbus halen trits deals binnen


FARNBOROUGH (ANP) - Vliegtuigbouwers Boeing en Airbus hebben op de grote luchtvaartshow van Farnborough beide miljardendeals aangekondigd. De luchtvaartshow wordt veelal gebruikt als het toneel om grote bestellingen wereldkundig te maken en duurt nog de hele week.

Logo_rss_entry-227940

Olieprijzen nemen duikvlucht


AMSTERDAM (ANP) - De olieprijzen zijn maandag hard omlaaggegaan. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk.

Logo_rss_entry-227972

Europese autoverkopen trekken aan


BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in juni met 5,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Een maand eerder namen de autoverkopen nog nauwelijks toe. Dat meldt brancheorganisatie ACEA.

Logo_rss_entry-227976

'Volledig zelfrijdende auto nog ver weg'


AMSTERDAM (ANP) - Een volledig zelfrijdende auto kan nog tientallen jaren op zich laten wachten. Dat blijkt uit bestudering van verschillende onderzoeken door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en branche-organisatie RAI Vereniging. Vooral de stap naar volledig autonoom rijden vergt veel ontwikkeltijd vanwege de co...

Logo_rss_entry-227979

TomTom kijkt positiever vooruit


AMSTERDAM (ANP) - Navigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde zijn eigen omzet- en winstverwachting, na een tweede kwartaal waarin de cijfers weer hoger uitvielen dan door kenners voorzien. Vooral de diensten aan de auto-industrie brachten meer geld in het laatje. 

Logo_rss_entry-227849

Wereldhavendagen in teken van 'energize'


ROTTERDAM (ANP) - Het thema van de Wereldhavendagen in Rotterdam, begin september, is 'energize'. Veel activiteiten zijn dan ook gericht op schone energie. De 41e editie is volgens de organisatie omvangrijker dan ooit, met 110 deelnemers. Er worden honderdduizenden bezoekers verwacht die komen kennismaken met de Rotterdamse haven, aan de hand va...

Logo_mbh-transport-man-01

Zes MAN TGX trucks voor MBH Transport


 BARENDRECHT - "Betrouwbaarheid gaat verder dan alleen een truck die heel blijft. Het is ook mooi dat de dealer servicegericht is en daarbij zijn beloften en toezeggingen compleet waar maakt", aldus Abdullah Hakan, één