NTG Transportnieuws

Normal_rss_entry-117040

3,5 miljoen aan claims wegens Merwedebrug


GORINCHEM (ANP) - Ondernemers hebben al voor 3,5 miljoen euro aan schadeclaims ingediend wegens de sluiting van de Merwedebrug bij Gorinchem vorig najaar. Dat heeft Rijkswaterstaat woensdag bevestigd na berichtgeving door BNR.

Normal_rss_entry-117092

TDL neemt Bakker Logistiek België gedeeltelijk over


De TDL Group uit België neemt per 1 maart a.s. de warehouse- en nationale transportactiviteiten van Bakker Logistiek België gedeeltelijk over. Bakker Logistiek Groep zal ook de distributiewerkzaamheden in Nederland verzorgen voor TDL Group. Dat melden diverse bronnen. Bakker Logistiek zette voet in België in

Normal_rss_entry-117085

Vink rijdt met knalgele Renault D


Vink uit Barneveld heeft onlangs een Renault Trucks D met 210 pk in gebruik genomen. De truck wordt ingezet als rijdende werkplaats voor de inrichting van tankstations. Vooral de robuustheid van het voertuig en de goede ervaringen die het bedrijf opdeed met een Renault Trucks

Normal_rss_entry-117091

Actrossen als LZV voor Gebr. Van Veldhuizen Transport


Gebroeders van Veldhuizen Transport uit Veenendaal nam onlangs vier nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS trucks in gebruik. Bijzonder is dat deze tevens geschikt zijn voor de inzet als LZV. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer SternTrucks en worden ingezet voor distributietransport binnen de Benelux.

Normal_rss_entry-117098

‘Donderdagmiddag niet de weg op met lege vrachtwagen’


Het is uiterst onverstandig om donderdagmiddag en –avond met een lege vrachtwagen of oplegger de weg op te gaan. Met de westerstorm die over het land raast is het risico op omwaaien te groot. De windstoten kunnen tot diep landinwaarts de 100km/uur overschrijden. Dat meldt

Normal_rss_entry-117075

Brandstof en groenten fiks duurder in januari


LUXEMBURG (ANP) - Stijgende prijzen van auto- en verwarmingsbrandstoffen en groenten waren de voornaamste oorzaken van de flink oplopende inflatie in de eurolanden in januari. Dat blijkt uit definitieve cijfers die statistiekbureau Eurostat woensdag heeft gepubliceerd.

Ravage op A16 na aanrijding vrachtwagen en caravan [+foto's]


ROTTERDAM - Op de A16 is woensdag aan het begin van de middag een caravan helemaal total loss gereden door een vrachtwagen. Meerdere rijstroken liggen bezaaid met rommel en brokstukken van de caravan.Meerdere rijstr...Lees meer

Normal_rss_entry-117122

Zelfrijdende trucks veranderen functieprofiel vrachtwagenchauffeur drastisch


De vrachtwagenchauffeur van morgen staat voor een ware transformatie. Hij moet evolueren van een chauffeur met passie voor het rijden naar een administratief medewerker met de kenmerken van een accountmanager.

Maak kennis met toekomstig station Amsterdam Zuid


De vernieuwing van station Amsterdam Zuid is weer een stap dichterbij gekomen. Dinsdag 21 februari werd het contract voor een nieuw station getekend, dat meer comfort biedt en het groeiend aantal reizigers aankan. Kijk deze video voor een impressie.samenspel

Normal_rss_entry-117148

Aantal veiligheidskeuringen magazijnen stijgt opnieuw


Het aantal periodieke veiligheidskeuringen van magazijnen en materieel is opnieuw gestegen. Ruim 262.000 keuringen zijn in 2016 uitgevoerd.

Logo_rss_entry-117173

NS zet wegens storm minder treinen in


UTRECHT (ANP) - In het hele land rijden donderdag minder treinen. Dat heeft de NS besloten nu er een zware storm wordt verwacht met windkracht 9 tot 10 en uitschieters tot kracht 11.

Normal_rss_entry-116959

Fors meer nieuwe motorrijders in 2016


BUNNIK (ANP) - Motorrijden wordt steeds populairder in Nederland. Afgelopen jaar slaagden 25.011 mensen in Nederland voor het motorrijexamen, zo blijkt uit een analyse van CBR-gegevens door BOVAG. Dat is 12 procent meer dan in 2015 en 29 procent meer dan in 2014. Onder jongeren van 20 tot 24 jaar is het aantal geslaagden ten opzichte van 2014 ze...

Normal_rss_entry-117055

Deze start ups moeten Rotterdamse de slimste haven maken


Rotterdam wil de slimste haven van de wereld worden. 11 start ups moeten hiervoor zorgen. Zij worden nu klaargestoomd voor de echte wereld.

Normal_rss_entry-117072

Autoleasen wint terrein


AMSTERDAM (ANP) - De autoleasesector kan tevreden terugkijken op het afgelopen jaar. Het aantal leaseauto's op de Nederlandse wegen steeg ten opzichte van een jaar eerder met 43.000 tot 798.000 voertuigen. Vooral private lease zit in de lift, maar ook het aantal zakelijke leaserijders nam toe.

Normal_rss_entry-117075

Brandstof en groenten fiks duurder in januari


LUXEMBURG (ANP) - Stijgende prijzen van auto- en verwarmingsbrandstoffen en groenten waren de voornaamste oorzaken van de flink oplopende inflatie in de eurolanden in januari. Dat blijkt uit definitieve cijfers die statistiekbureau Eurostat woensdag heeft gepubliceerd.

Logo_diesel

Transportprijzen dalen, terwijl dieselprijs stijgt en vervoerscapaciteit toeneemt


Uit de dertigste editie van de Transport Market Monitor (TMM) van Transporeon en Capgemini Consulting blijkt dat de transportprijzen in het laatste kwartaal van 2016 met 0,6% zijn gedaald vergeleken met het derde kwartaal van 2016.

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht

NTG Transportvacatures