NTG Transportnieuws

Logo_stevin-450

Stremmingen en oponthoud Lorentzsluizencomplex


Rijkswaterstaat onderzoekt volgende week de conditie van het beton van de sluiskolken en draaibruggen van het Lorentzsluizencomplex. 

Logo_rss_entry-77007

Hof handhaaft stakingsverbod KLM'ers


AMSTERDAM - Het grondpersoneel van KLM mag voorlopig geen werkonderbrekingen inzetten als pressiemiddel in een conflict met de luchtvaartmaatschappij. Het gerechtshof in Amsterdam handhaafde vrijdag in hoger beroep het door de rechtbank opgelegde stakingsverbod tot 5 september.

Logo_rss_entry-76975

Schiphol voert investeringen stevig op


SCHIPHOL (ANP) - Schiphol gaat de komende jaren fors investeren om de groeiende passagiersstroom goed te kunnen verwerken. Dat meldde de luchthaven vrijdag bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers.

Logo_rss_entry-76937

Zonnige tijden voor autosector


DEN HAAG (ANP) - De autobranche kan tevreden terugkijken op de eerste maanden van 2016. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de omzet van de sector in de eerste jaarhelft 7,5 procent hoger is uitgevallen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het betekende de sterkste omzetstijging voor de sector...

Logo_rss_entry-76968

Utrecht: te veel gevaarlijke stoffen


UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht wil dat er minder gevaarlijke stoffen over het spoor worden vervoerd en eist dat het Rijk zich houdt aan de gemaakte afspraken daarover. Utrecht heeft daarover een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu en Infrastructuur.

Logo_meijer-transport-pacton-01

Speciale truckopbouw met aanhangwagen voor Meijer Transport BV


 NIEUW BUINEN - Deze week heeft Meijer Transport BV uit Nieuw Buinen zijn “nieuwe” truck en aanhangwagen in gebruik genomen. Naast een 3-assige middenasaanhangwagen MXD.324.T-P2S is ook de truckopbouw compleet 

Logo_rss_entry-76886

Uber maakte 1,2 miljard dollar verlies


NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Internettaxibedrijf Uber heeft over de eerste zes maanden van het jaar een brutoverlies van 1,2 miljard dollar in de boeken gezet. Dat zei financieel topman Gautam Gupta tijdens een bijeenkomst met zijn investeerders.

Logo_rss_entry-76674

Kennisevent over douane en zendingen


Nederland staat op het gebied van handel en industrie aan de wereldtop. Het optimaliseren van administratieve exportprocessen op juistheid, tijdigheid en efficiëntie is daarvoor cruciaal. Welke trends en ontwikkelingen spelen er binnen de food & agro sector? 

Logo_luchthaven

'Frankrijk overweegt vliegticketbelasting'


 PARIJS - Frankrijk overweegt volgend jaar een belasting op vliegtuigtickets in te voeren die vertrekken van of aankomen op vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. De opbrengst zal worden gebruikt voor een nieuwe 

Logo_scania_web-10

Scania maakt trucks ‘connected’


Scania heeft in Parijs zijn eerste trucks met derde generatie van Euro-6-trucks gepresenteerd aan ongeveer duizend grote klanten uit alle werelddelen. 

Logo_pokemon_go_logo

Pokémon Go spelende trucker rijdt vrouw dood


TOKYO (ANP/RTR) - Een Japanse vrachtwagenchauffeur die tijdens het rijden het spelletje Pokémon Go speelde, heeft een voetgangster doodgereden en een andere vrouw verwond.

Logo_grondpersoneel-klm_1_

Deel KLM'ers werkt opnieuw volgens het boekje


 SCHIPHOL - Een deel van het grondpersoneel van KLM werkt woensdag weer een paar uur volledig volgens het boekje. Vakbond FNV gaat er vanuit dat dit tot lichte vertragingen kan leiden, omdat volgens de vakbond de werkdruk 

Logo_rss_entry-76575

Scania introduceert nieuwe generatie trucks


Scania lanceert een nieuw gamma trucks. Duurzaamheid staat centraal bij de nieuwe generatie vrachtwagens. 

Logo_rss_entry-76459

UniCarriers wint voorronde Business Award


UniCarriers dingt mee naar de titel Nationale Business Succes Award. UniCarriers won de categorie intern transport, een van de categorieën in de voorrondes. 

Logo_rss_entry-76418

KLM vliegt weer naar Iran


AMSTELVEEN (ANP) - KLM start vanaf 30 oktober een lijndienst naar de Iraanse hoofdstad Teheran. Dat bevestigde de luchtvaartmaatschappij dinsdagavond na berichtgeving door Luchtvaartnieuws.

Logo_rss_entry-76439

Nieuwe Tesla kan verder op sterkere batterij


PALO ALTO - Autofabrikant Tesla komt met nieuwe modellen die dankzij een sterkere batterij verder kunnen rijden dan hun voorgangers. Dat maakte de fabrikant van elektrische auto's dinsdag bekend. De nieuwe batterij heeft een capaciteit van 100kWh.

NTG Transportvacatures

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht