NTG Transportnieuws

Logo_maat-volvo-still-01

Nieuwe Volvo truck voor MAAT voor opdrachtgever STILL


ALBLASSERDAM - Begin maart heeft logistiek dienstverlener MAAT een nieuwe Volvo FH 4 met 460pk en 6x2 trekker chassis in gebruik genomen voor opdrachtgever STILL uit Hendrik-Ido-Ambacht. "Een truck van een betrouwbaar

Logo_rss_entry-123752

Duitse transportbedrijven eisen 100 miljoen euro in kartelzaak


Meer dan 200 Duitse transportbedrijven hebben een claim van rond de 100 miljoen euro neergelegd bij de truckfabrikanten DAF, Daimler, Iveco, MAN en Volvo/Renault. Het is de eerste grote claim van verzamelde transporteurs in Europa na de zaak rond prijsafspraken tussen de fabrikanten. De transportbedrijven

Logo_evo-fenedex_logo

18 mei: Dag van de Subsidies


Wie door alle subsidiebomen het bos niet meer ziet, zou donderdag 18 met in zijn of haar agenda moeten zetten. Dan houdt evofenedex de Dag van de Subsidies.

Logo_rss_entry-123722

'Chinese partner KLM zoekt investeerders'


SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij China Southern praat met buitenlandse branchegenoten die mogelijk een belang willen nemen. Daaronder is ook haar belangrijkste Europese samenwerkingspartner Air France-KLM. Dat meldt de Chinese zakenkrant 21st Century Business Herald.

Logo_rss_entry-123734

'Uber-rivaal wil 1,5 miljard ophalen'


SINGAPORE - Grab, de belangrijkste concurrent van taxi-app Uber in Zuidoost-Azië, wil naar verluidt ruim 1,5 miljard dollar ophalen bij een nieuwe financieringsronde. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Zo'n grote rondgang bij investeerders heeft in dat deel van de wereld nog nooit plaatsgevonden.

Logo_rss_entry-123131

Truckverkoop zakt even weg in februari


Februari was geen goede maand voor de verkoop van bedrijfswagens in Nederland. De registraties van nieuwe trucks daalde met ruim 20 procent ten opzichte van februari 2016. De daling komt na een lange reeks van stijgende registratiecijfers. In 2016 stegen de registraties met 11,6 procent,

Logo_arrestatie-03_2_

Jongen (16) van zijn bed gelicht voor bekogelen trein


BERGHEM - De politie heeft donderdagochtend een zestienjarige jongen uit Berghem aangehouden voor het bekogelen van een voorbijrazende trein. De jongen wordt ervan verdacht dat hij op 14 februari in Berghem een stoeptegel naar

Logo_ilt_inspectie_leefomgeving_en_transport__ministerie__logo

Minder snel een boete


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) neemt de kritiek uit de binnenvaart ter harte en wil bij strafbare feiten voortaan meer rekening houden met de specifieke omstandigheden van de overtreder. Dat betekent dat zo mogelijk minder snel een boete wordt opgelegd.

Logo_evo_logo

Leiderschap in het werken met gevaarlijke stoffen


Hoe draagt leiderschap bij aan het voorkomen van incidenten? Deskundige Victor Roggeveen komt erover praten tijdens de Dag van de Gevaarlijke Stoffen.

Logo_evo_logo

Test de kennis van de logistiek medewerker


De logistiek medewerker heeft een belangrijke taak bij het bedrijf. Maar hoe zit het met zijn parate kennis? Die kan heel eenvoudig worden getest.

Logo_rss_entry-123174

Vtwonen opent nieuw distributiecentrum in Lelystad


Online woonwarenhuis Vtwonen.nl heeft een nieuwe distributiecentrum in Lelystad in gebruik genomen. Het dc, waarin online orders worden verwerkt en verstuurd, heeft een oppervlakte van bijna 10.000 vierkante meter en beschikt over vijf laaddocks.

Logo_rss_entry-123176

Hollister verhuist distributiecentrum naar Oud Gastel


Farmaceutisch bedrijf Hollister breidt uit in Nederland. Op bedrijventerrein Borchwerf in Oud Gastel bouwt het Amerikaanse bedrijf een nieuw distributiecentrum.

Logo_evo-fenedex_logo

Klaar voor de start? Export!


Starten met exporteren brengt vele lastige vragen met zich mee. evofenedex helpt organisaties en bedrijven met een gratis evenement op donderdag 30 maart.

Logo_evo_logo

5 nachtmerries van de transportplanner


Een transportplanner kan veel, maar niet op alles grip houden. Een voormalig transportplanner beschrijft vijf situaties waarvan hij nog wel eens naar droomt.

Logo_rss_entry-123171

Tonnen boete voor bijna-ramp rangeerterrein


DEN HAAG (ANP) - Spoorwegbeheerder ProRail en Keyrail, exploitanten van rangeerterrein de Kijfhoek in Zwijndrecht, hebben donderdag in hoger beroep geldboetes gekregen van 150.000 euro ieder. Zij krijgen die straf voor hun verantwoordelijkheid voor de bijna-ramp op 14 januari 2011 op rangeerterrein de Kijfhoek toen een treinwagon met ethanol tij...

Logo_rss_entry-123115

Meer bedrijfswagens verkocht in EU


BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie is in februari met 2,7 procent toegenomen op jaarbasis, tot iets minder dan 165.000 voertuigen. Dat maakte de Europese brancheorganisatie voor de automobielindustrie ACEA donderdag bekend.

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht

NTG Transportvacatures