NTG Personenvervoer nieuws

Logo_rss_entry-262463

'AF-KLM houdt Joon toch in de lucht'


PARIJS (ANP) - Air France-KLM houdt de recent in het leven geroepen prijsvechter Joon toch in de lucht. Dat schrijft de Franse krant Les Echos, die zich baseert op uitlatingen van topman Ben Smith tijdens een bijeenkomst met vakbonden. Wel zal de budgetdochter de nodige veranderingen ondergaan.

Logo_rss_entry-262462

Vliegtaks 7 euro per ticket


DEN HAAG (ANP) - De vliegtaks wordt ongeveer 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken.

Logo_rss_entry-262342

Meer tijd voor nieuwe begroting Airport Eelde


EELDE (ANP) - De directie van Groningen Airport Eelde krijgt van haar aandeelhouders een week de tijd om een begrotingstekort weg te werken en een plan van aanpak te maken om het vertrek van luchtvaartmaatschappij Nordica op te vangen. Dat is donderdag besloten tijdens een spoedoverleg tussen de directie van het vliegveld en de aandeelhouders.

Logo_rss_entry-262316

Jongeren belagen ov-personeel


AMSTERDAM/TILBURG (ANP) - In Amsterdam en Tilburg zijn verscheidene jongeren aangehouden voor de mishandeling van personeel van openbaarvervoerbedrijven. De medewerkers werden in beide gevallen belaagd nadat ze de daders aanspraken omdat die geen of een ongeldig vervoersbewijs hadden. Het gebeurde woensdag maar de politie bracht het donderdag na...

Logo_rss_entry-262253

Test: vliegtuig in met gezichtsherkenning


LOS ANGELES - Reizigers kunnen binnenkort hun eigen gezicht gebruiken om in een vliegtuig te stappen in Los Angeles. Digitaal beveiliger Gemalto en ''een belangrijke luchtvaartmaatschappij'' gaan een test doen met 'biometrisch boarden'. De proef wordt uitgevoerd in Terminal 4 van Los Angeles International Airport. Gemalto zegt niet om welke part...

Logo_rss_entry-262212

Utrechts nieuwste Sprinterstations erg in trek


Alle Randstadspoor-stations laten het afgelopen jaar groei zien, ruim boven het landelijk gemiddelde van 2%. De zeven nieuwe stations verwerken dagelijks ruim 23.000 reizigers. Utrecht Vaartsche Rijn was in 2017 - het eerste jaar van haar bestaan - met elke dag 6.252 reizigers al meteen de grootste van de nieuwe stations. Houten Castellum (4.581...

Logo_rss_entry-261984

Drukke spits en regen op pakjesavond


DEN HAAG (ANP/WEERONLINE) - Sinterklaas mag zijn regenponcho uit de kast halen. In het hele land is eind van de middag en vanavond kans op lichte regen of motregen en vooral in de westelijke kustprovincies kan het vanavond ook wat harder regenen. Ook reizigers in de pakjesavondspits krijgen met druilerig weer te maken. Daardoor zal het extra dru...

Logo_rss_entry-261835

Brusselse tegenslag voor Lelystad Airport


DEN HAAG (ANP) - De Europese Commissie heeft bezwaren tegen de regeling die moet zorgen dat vliegtuigen van Schiphol naar Lelystad Airport overstappen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft daarom besloten de zogenoemde verkeersverdelingsregel in te trekken.

Logo_rss_entry-261742

Trucks & Trailers NL verzet zich tegen beperking 500 euro cash


Trucks & Trailers Nederland, de branchevereniging voor truck- en trailerhandelaren, is niet gelukkig met het wetsvoorstel van Tweede-Kamerlid Foort van Oosten (VVD) om het contante betalingsverkeer te beperken tot 500 euro. De Tweede-Kamer heeft met meerderheid de gehele motie ondersteund van Kamerlid Foort van Oosten 

Logo_rss_entry-261753

Sint denkt mee over accijnsvrije LNG


Sinterklaas heeft een deal gemaakt met Rolande. De hele maand december is het mogelijk met de Rolande tankkaart bij het hagelnieuwe tankstation in Oude-Tonge op Goeree-Overflakkee. volledig accijnsvrij LNG en CNG+ tanken. Het cadeau van de Sint levert 0,22 cent voordeel per kilo LNG en 

Logo_rss_entry-261605

Daling autoverkopen zet door


BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkopen zijn ook in november weer lager uitgevallen dan een jaar eerder. De daling bedroeg 7,4 procent, blijkt uit cijfers van brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging.

Logo_rss_entry-261490

NL-Alert verschijnt in het openbaar vervoer


DEN HAAG - Wie maandag rond het middaguur bij een bus-, tram- of metrohalte staat te wachten krijgt op de digitale vertrekborden een NL-Alert te zien. Het is de eerste keer dat het testbericht ook op deze manier wordt verspreid.

Logo_rss_entry-261482

Roep om overvloed verkeersborden te reduceren


AMERSFOORT (ANP) - Gemeenten, Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders moeten met de stofkam door het aantal verkeersborden in ons land, stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN). Van de 3 miljoen gebods- en verbodsborden zijn er circa 600.000 overbodig, zo'n 20 procent.

Logo_airbus_a340-300

Defect vliegtuig Merkel geen sabotage


BERLIJN (ANP) - De problemen met het regeringsvliegtuig van bondskanselier Merkel zijn niet veroorzaakt door sabotage. Er is geen enkele aanwijzing dat er bij de technische storing sprake was van kwade opzet, aldus een woordvoerder van de Duitse luchtmacht.

Logo_rss_entry-260811

Dachser gaat volledig over op lithium-ion


Dachser neemt afscheid van loodzuur accu’s. Lithium ion wordt de standaard. De Logistiek dienstverlener vervangt alle batterijen in zijn rijdend materieel in zijn distributiecentra in Europa door lithium ion. 

Logo_rss_entry-260765

Rood kruis boven weg steeds vaker genegeerd


DEN HAAG (ANP) - Weginspecteurs hebben dit jaar tot dusver 1500 boetes uitgeschreven voor het negeren van een rood kruis boven de snelweg, bevestigt Rijkswaterstaat een bericht in De Telegraaf.

NTG Personenvervoer Informatie

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht