NTG Personenvervoer nieuws

Logo_evo-fenedex_logo

18 mei: Dag van de Subsidies


Wie door alle subsidiebomen het bos niet meer ziet, zou donderdag 18 met in zijn of haar agenda moeten zetten. Dan houdt evofenedex de Dag van de Subsidies.

Logo_rss_entry-123722

'Chinese partner KLM zoekt investeerders'


SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij China Southern praat met buitenlandse branchegenoten die mogelijk een belang willen nemen. Daaronder is ook haar belangrijkste Europese samenwerkingspartner Air France-KLM. Dat meldt de Chinese zakenkrant 21st Century Business Herald.

Logo_rss_entry-123734

'Uber-rivaal wil 1,5 miljard ophalen'


SINGAPORE - Grab, de belangrijkste concurrent van taxi-app Uber in Zuidoost-Azië, wil naar verluidt ruim 1,5 miljard dollar ophalen bij een nieuwe financieringsronde. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Zo'n grote rondgang bij investeerders heeft in dat deel van de wereld nog nooit plaatsgevonden.

Logo_arrestatie-03_2_

Jongen (16) van zijn bed gelicht voor bekogelen trein


BERGHEM - De politie heeft donderdagochtend een zestienjarige jongen uit Berghem aangehouden voor het bekogelen van een voorbijrazende trein. De jongen wordt ervan verdacht dat hij op 14 februari in Berghem een stoeptegel naar

Logo_ilt_inspectie_leefomgeving_en_transport__ministerie__logo

Minder snel een boete


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) neemt de kritiek uit de binnenvaart ter harte en wil bij strafbare feiten voortaan meer rekening houden met de specifieke omstandigheden van de overtreder. Dat betekent dat zo mogelijk minder snel een boete wordt opgelegd.

Logo_evo_logo

Test de kennis van de logistiek medewerker


De logistiek medewerker heeft een belangrijke taak bij het bedrijf. Maar hoe zit het met zijn parate kennis? Die kan heel eenvoudig worden getest.

Logo_rss_entry-123115

Meer bedrijfswagens verkocht in EU


BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie is in februari met 2,7 procent toegenomen op jaarbasis, tot iets minder dan 165.000 voertuigen. Dat maakte de Europese brancheorganisatie voor de automobielindustrie ACEA donderdag bekend.

Logo_rss_entry-122633

Treinen vallen vaker stil


UTRECHT (ANP) - Het aantal treinen dat stilvalt door pech of andere oorzaken is begin dit jaar gestegen. Volgens cijfers van de website rijdendetreinen.nl waar het AD over bericht, was het dit jaar tot half maart 188 keer raak. In de eerste drie maanden van vorig jaar telde de site 116 pechgevallen. De NS onderschreef dinsdag dat er vaker treine...

Normal_trucks_geparkeerd

Technologische vooruitgang geeft vervanging van trucks hoge prioriteit


Licht blijft op groen voor afzet nieuwe trucks en trailersNa twee sterke jaren blijft het vooruitzicht voor de Nederlandse truck- en trailermarkt goed. Hogere brandstofefficiëntie en minder onderhoudsbehoefte zorgen voor een vervangingsgolf van nieuwe trucks. Naar verwachting komt de verkoop in 2017 3% lager uit (rond 15.000), maar dit is nog al...

Logo_rss_entry-122477

Meer investeringen in bedrijfsauto’s


Er werd in januari van dit jaar méér geinvesteerd in materiële vaste activa. Bestelauto’s en vrachtauto’s zijn twee van de zaken waar flink geld in gestoken werd. Dat meldt het CBS. In januari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,4 procent

Logo_rss_entry-122498

Chauffeurs in actie tegen loonbod cao


Nederlandse vrachtwagenchauffeurs zijn grotendeels ontevreden over het cao-loonbod dat TLN namens de werkgevers heeft neergelegd. Na de eerste bijeenkomsten is de kritiek niet van de lucht en de eerste acties worden opgezegd. Zelfs het woord ‘staking’ is al weer genoemd. De vakbonden kondigden na het

Logo_rss_entry-122482

‘Belgische km-heffing ook op gewestwegen’


De Vlaamse oppositiepartij sp.a heeft een voorstel ingediend bij het Vlaamse parlement om de kilometerheffing vanaf 1 september uit te breiden naar 59 ‘gewestwegen’ op het onderliggende wegennet. Daarmee wordt, als het voorstel wordt aangenomen, de Belgische tol mogelijk al snel uitgebreid. Ook in Duitsland wordt tegenwoordig

Logo_rss_entry-122488

Topsector Logistiek wil zelf het initiatief houden


Gemoedelijk en enigszins opgelucht was de sfeer tijdens het Topsector congres in Aalsmeer, waar Connekt en TKI Dinalog de sector bij de hand namen en langs diverse innovatieve projecten en initiatieven leidde.

Logo_rss_entry-122115

Miljoenen voor mkb in Benelux


LUXEMBURG (ANP) - De Europese Investeringsbank (EIB) heeft samen met ING in totaal 700 miljoen euro aan krediet beschikbaar gesteld voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de Benelux. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-122145

Staking Air France treft weinig vluchten


PARIJS (ANP) - De gevolgen van de staking door een deel van het cabinepersoneel van Air France blijven redelijk beperkt. Minder dan 2 procent van de vluchten die voor zaterdag op de dienstregeling staan, komt te vervallen. Dat maakte de Franse zustermaatschappij van KLM vrijdag bekend.

Logo_nextjet

KLM sluit codeshare-overeenkomst met NextJet


 AMSTELVEEN - KLM en de Zweedse luchtvaartmaatschappij NextJet hebben vandaag de ondertekening van een codeshare-overeenkomst bekendgemaakt. Deze stap leidt bij beide maatschappijen tot uitbreiding van het wereldwijde netwerk.

NTG Personenvervoer Informatie

NTG Video

NTG Nieuwsoverzicht

NTG Transportvacatures